Hoe Ik Aan Het Begin Van De Week Mijn Shit Together Heb (En Daarna Alles Naar De Hel Gaat)

Image for post
Image for post

Mijn week begint op zondag

Dit komt door de PassionPlanner. De Passion Planner is de agenda die 80% verantwoordelijk is voor mijn het feit dat ik mijn shit altijd full of semi together heb, waarvan ik ooit in 2016 per ongeluk de variant kocht die op zondag begint in plaats van op maandag. Dat was even wennen, maar ik heb inmiddels al drie PassionPlanners versleten, allemaal beginnend op zondag. Ik zou echt niet meer anders willen.

Waarom niet?

Ik geloof heel erg in de Magic of Mondays: dat als je je maandag goed besteedt, je al zo opgewekt de rest van de week in kan dat alles wat makkelijker gaat. Als ik maandagochtend gesport heb en mijn to-do lijst op brute wijze heb afgeslacht, en dan s’avonds nog even een uurtje heb geschreven, ben ik ON FIRE die week. Of nou, dat is helemaal niet waar: Ik ben nog steeds hetzelfde level ON FIRE eigenlijk maar wel blij, en het maakt een stuk minder uit als ik later die week geen fuck uitvoer. En het is minder erg als alles naar de tyfus gaat vanaf woensdagavond (daarover later meer).

De Magic of Mondays geldt nog steeds, doordat mentaal mijn week nu op zondag begint heb ik ook de Magic of the Sunday. En op zondag ga ik vaak s’ochtends even sporten, boodschappen doen, doe ik de was, leg sportkleding klaar, maak ik mijn ontbijt en lunch voor maandag en dinsdag en ben ik ondertussen (als ik de kans krijg, soms moet ik nog sociale dingen doen) heel de dag een beetje aan het tuttebellen met Netflix en Youtube aan. Love tuttebellen.

En dan ben ik helemaal opgeladen en voorbereid voor de week.

Maandag en dinsdag

Of de volgorde is omgekeerd: Ik sport eerst, race onder de douche door en ben dan de rest van de dag lekker bezig terwijl ik die mason jar vol yogurt leegslurp en later die salade opeet. ‘S avonds wat eten, Netflixen en misschien een stukje schrijven en vroeg naar bed.

Zowel maandag als dinsdag.

Maar dan

MAAR. Ik heb dus de hele tijd plannen op woensdag. Ik ga vaak toch nog even lunchen met iemand, of s’avonds uit eten, of een combinatie van allemaal.

En dan gaat het allemaal he-le-maal mis.

Want dan heb ik geen tijd en zin om ontbijt en lunch te maken voor donderdag en vrijdag. En ook niet om na te denken over hoe ik mijn dag het beste ken organiseren en plannen. Of om sportlesjes in te plannen, of uberhaupt verstandige keuzes te maken — Dus dan doe ik maar wat.

En dan eet ik twee dagen achter elkaar een patatje joppie als lunch. En doe ik de ochtend nadat er iets te enthousiast geborreld is the breakfast of champions*: Een banaan en paracetamol, met een black coffee chaser. Vreet ik een hele zak zure snoepjes leeg, totdat mijn smaakpapillen er helemaal afliggen.

En dan komt er niks van schrijven noch sporten. Dan lig ik gewoon voor pampus op de bank met vettige Thuisbezorgd en Netflix. Verslaap ik me, vergeet ik verjaardagen en is gewoon ALLE LANGE TERMIJN DENKEN COMPLEET UIT MIJN BREIN VERDWENEN.

Dus

Maar ach

Dus, ach. Misschien een keer een salade kopen op vrijdag, dat wel, verder top.

*If champions were 30-year olds with a hangover.

Schrijver, studentendecaan, pop culture fanaat (32, Den Haag). Twee boeken gemaakt (Je Moet Bijna Niks, Dingen Anders Doen), bezig aan derde.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store