Sign in

Schrijver, studentendecaan, pop culture fanaat (32, Den Haag). Twee boeken gemaakt (Je Moet Bijna Niks, Dingen Anders Doen), bezig aan derde.

Ik word wakker van Vins wekker die om half acht vanaf zijn nachtkastje begint te piepen.

Die van mij zet ik niet meer. Door de dexamfetamine die ik ben gaan slikken val ik veel later in slaap dan eerst, en sta ik ook niet meer om zes uur fluitend naast mijn bed. Zonder medicatie kuier ik tevreden maar vermoeid naar mijn bed rond negen uur, maar nu ga ik nu eigenlijk pas rond elven niet-echt-moe maar eens in bed liggen lezen. Vaak tik ik middernacht nog wel aan zonder ook maar enigszins weg te dommelen.

Ik vind niet-echt-moe zijn echt…


Vrijdagavond 29 januari, 20:41 Na een Dry January, wekenlang tot zes uur werken en de meest saaie januari ooit heb ik wel een verzetje verdiend. Tijd om een van mijn favoriete films nog eens te gaan bekijken.

Ik begin aan Kong: Skull island, en aan mijn derde glas wijn.


Mariet Mons

In de traditie van de afgelopen jaar ook nu weer een stukje met mijn belangrijkste lessen van 2020. Dat ik hopelijk maar nieuwe lessen opdoe in 2021.

Ik hou gewoon van hard werken (i.e. werkverslaafd)

Het afgelopen jaar behelsde een interessante tegenstelling: minder werken en meer werken.

Ik begon 2020 met het plan om minder te gaan werken zodat ik me meer kon richten op alle andere dingen: nog meer schrijven, misschien nog een podcast, misschien iets met comedy, whatever. Ik had niet volledig duidelijk wat allemaal, alleen dat ik wat tijd wilde vrijspelen voor alles waar ik geen tijd voor heb maar wel wil.

En dus ging…


Dat kerst 2020 van een ander kaliber zou worden dat wisten we allemaal al, maar deze week serveerde ons toch nog even een extra plottwist: mijn schoonzusje werd vorige zondag ziek en testte een dag later positief op corona.

Na alle anekdotes die ik al had gehoord, en het verhaal van Tosca, was daar er in mijn directe omgeving een nieuw voorbeeld waarin je je nog zo keurig aan de regels kan houden met afstand houden en handen wassen en alle aanverwante zaken, maar je alsnog een coronabesmetting oploopt. …


Ik heb mezelf vrij lang met relativering en perspectief door 2020 gesleept, maar eind november begon ook mijn stressbestendigheid en zonnige dispositie een beetje te rafelen aan de randjes.

Ik dacht steeds vaker verlangend terug aan mijn 2019, met borrels, etentjes en zorgeloze uitstapjes naar drag queen shows en festivals. Mijn god, weet je nog? Volle theaters en dansen in een massa van zwetende lijven? En dat je gewoon je oma een kus kon geven, je moeder kon knuffelen en iemand die je voor het eerst ontmoette de hand kon schudden?

Goed, tel daarbij op dat ik per maand meer…


Ik vind haar al-tijd lief.

Niet alleen als ze ‘s ochtends luid spinnend op mijn borst komt staan, of als ze als een stokstaartje tegen het raam ergens naar staat te kijken.

Niet alleen als ze zich parmantig op mijn schoot nestelt als ik aan mijn bureau zit te werken en uren bij me gaat liggen slapen zolang ik maar warme handen op haar zachte vacht heb liggen.

Niet alleen wanneer ze ‘s avonds als in bed lig te lezen op bed springt en tegen mijn been, of tussen mijn benen in gaat liggen slapen.

Ook als ze ‘s ochtends…


Elke avond, vlak voordat ik ga slapen, zie ik ze voor me.

Elke avond. Alsof ze mijn hoofd binnenkomen, een stoel pakken, en gaan zitten. Ik zie ze, ik voel ze.

Ze komen elke avond. ‘s Ochtends zijn ze wel weer weg, en stort ik me gewoon weer helemaal in mijn eigen leven. Mijn werk, mijn zelfhulpboeken, mijn huidige Sudoku verslaving (don’t ask, de corona doet gekke dingen met de mens).

Maar ik kan de klok er inmiddels op gelijk zetten dat ze ergens na het eten verschijnen. Ze verwachten niks, ze zijn er gewoon. …


Ik ben als adult nog nooit ergens zo gelukkig geweest als dat ik hier ben, in Den Haag, met Vincent, in ons huis in Bezuidenhout-West.

Het is niet het mooiste stuk van Bezuidenhout, ons stukje.

Waar in de rest van Bezuidenhout de klassieke woningen uit de jaren ’30 opvallen, met hier en daar een nieuwer rijtje huizen en een paar woontorens, bestaat Bezuidenhout-West vooral uit jaren ’70 en ’80-bouw.

Hier staan koop-, huur- en sociale woningen allemaal door elkaar, in portiekwoningen en rijtjeshuizen. Ik vind het hier zowel prachtig als pauper.

Vin kocht dit apartement 8 jaar geleden toen hij…


Why the story of Among Us is full of joy and inspiration

Do you know what a sleeper hit is? A sleeper hit is when a song, tv show, music album, movie, or other media product is not very successful upon its release, but later on, hits it big.

One of the best, boppiest examples of a sleeper hit is the song ‘Truth Hurts’ by Lizzo.

That song was out in 2017 and garnered very little attention at the time.

But Queen Lizzo kept on working, singing, and performing: I first spotted her myself laying vocal tracks for RuPaul’s Drag Race songs and appearing as a guest judge of the show in…


door Aline

Soms

Soms denk ik ineens: “ik moet een plan.”

Ja, want wat moet ik nou eigenlijk doen met mijn site en met Medium, en met Nederlands en Engels? Is het niet veel handiger als ik in het Engels ga schrijven op Medium, omdat hier een groot Engels publiek is? Maar ja mijn Self Help Hipster site is al bijna 10 (!!!!) jaar Engels, die kan ik toch niet nu ineens Nederlands gaan doen? En als ik dan op Medium en op mijn site in het Engels schrijf, waar schrijf ik dan mijn Nederlandse stukjes? …

Lianne

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store